Los Caballos no dos

Na een hele leuke wedstrijd van het tiental, die werd gewonnen met 16-4 door DEZ Reeuwijk, was het tijd voor een feestje. En dit feestje werd gevierd in Bodegraven, in het Argentijnse restaurant Los Caballos no dos. Uiteindelijk waren we met elf personen; Maaike, Katinka, Micha, Kariem, Mabel, Martine, Mariska, Hans, Arie, Jeroen en Cees. Een heel gezellig koppel dus.

Lees verder Los Caballos no dos

Discodammen!

Discodammen!

Zaterdagavond 8 mei stond er een leuk toernooi op de planning: Discodammen! Met fluorescerende schijven gingen we een leuk damtoernooi tegemoet. Het toernooi was verdeeld in 3 categorieën A, B en C. De leeftijden liepen van jong (10 jaar) tot oud. In totaal waren er uit heel Nederland 28 deelnemers dit zorgde voor een gezellige sfeer. Er werden 8 rondes volgens het Zwitserse systeem gespeeld. Na 4 rondes hadden we een korte pauze ingelast zodat de dammers wat konden drinken. Er werd gezellig gepraat terwijl Dj Jordy voor de muziek zorgde. Na de pauze werd het in alle categorieën spannend voor de prijzen. Er werd toen ook wat minder gepraat, want het ging om geldprijzen. Uiteindelijk gingen we flitsend de laatste ronde in. Sommigen gingen hard voor de prijzen en sommigen om nog wat punten te winnen. Maar om kwart over 11 was het tijd voor de prijsuitreiking, met de volgende uitslagen:

In categorie  A

1. Richard Kromhout

2. Anton Kosior

3. Mike Koopmanschap

In categorie  B

1. Mari Dame

2. Sjuul Verheij

3. Lars Knol

In categorie C

1. Wouter van der Klis

2. Steven den Hollander

3. Martin de Vink


Na de prijsuitreiking draaide Dj Jordy nog even door. Langzaam liep de zaal leeg, sommige dammers hielpen nog met opruimen dit werd erg op prijs gesteld. We willen ook nog even onze sponsors bedanken; A. Blanken klussen, Edelcactus, 4 Construct, dj John Vermeent (lichten) en als laatste Hans en Elly de Knikker voor het helpen met de uitslagen. Natuurlijk bedanken we ook alle deelnemers voor het komen. We vonden het een erg gezellig toernooi en kijken terug op een geslaagde avond. We hopen dat jullie er volgend jaar weer zijn.

Groetjes

Katinka&Maaike

Bekijk de foto’s >>>>


Eindstand Discodammen
Cat AW Pt WP SB
1 Richard Kromhout A 8 14 78 133
2 Anton Kosior A 8 13 85 133
3 Mari Dame B 8 12 70 101
4 Mike Koopmanschap A 8 11 84 103
5 Sjuul Verheij B 8 10 78 82
6 Hans de Knikker A 8 10 75 74
7 Wouter van der Klis C 8 10 74 76
8 Lars Knol B 8 9 69 68
9 Martijn van der Klis A 8 9 68 59
10 Mariska Bos B 8 9 64 63
11 Steven den Hollander C 8 9 64 52
12 Martin de Vink C 8 8 69 62
13 Ali Fthalla C 8 8 67 56
14 Cees de Leeuw B 8 8 60 51
15 Nico Lugthart A 8 8 57 47
16 Dani�l Boom B 8 8 56 43
17 Kariem Droog C 8 7 64 38
18 Peter de Bruijn C 8 7 63 48
19 Jordy van der Lugt B 8 7 51 30
20 Marco de Leeuw C 8 6 66 41
21 Micha Blanken B 8 6 42 18
22 Thomas van der Klis C 8 5 56 18
23 Jasper Verhoef B 8 5 51 17
24 Rolan van der Lugt C 8 5 51 17
25 Simon Rompa B 8 4 54 14
26 Thomas Schuiling C 8 0 48 0

Uitnodiging Discodammen zaterdagavond 8 mei

Op zaterdagavond 8 mei staat er een groot toernooi te wachten: Discodammen!

Discodammen is dammen in een donkere zaal, met luide muziek op (een live dj!) en discolichten. De schijven zijn glow-in-the-dark, zodat je toch nog iets van het bord ziet in het donker! Een leuke ervaring dus. Er wordt gedamd (5 min + 5 sec per speler, per partij) volgens het Zwitsers Systeem (8/9 rondes).

Het zal gehouden worden in Haastrecht, in gebouw de Grote Haven: Grote Haven 40, 2851 BN Haastrecht (Vlist), Nederland (Zuid-Holland).
Het toernooi begint om 19.30 uur en zal om ong. 23.00 uur afgelopen zijn, met de prijsuitreiking. Er zijn geldprijzen in verschillende categorieën. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,-.

Als dit je een gezellig toernooi lijkt, kan je je opgeven bij Maaike Kamer of Katinka Blanken. (Klik op de naam om te mailen.)

Graag van tevoren het inschrijfgeld overmaken t.a.v. Discodammen op rekeningnummer: 3259.93.351 t.n.v. J.S. de Knikker inzake damclub DEZ.

Na betaling kom je op de inschrijflijst te staan, die later op deze website gepubliceerd zal worden. Wij verwachten dat dit een heel gezellig toernooi gaat worden!

Mensen die met het openbaar vervoer willen reizen, kunnen met de trein naar Gouda en vervolgens met de bus naar Haastrecht. De bus naar het station Gouda zal om 23.45 uur en ook nog om 00.45 uur rijden, waar deze aansluit op het nachtnet.

Vriendelijke groet en hopelijk tot 8 mei.

Katinka Blanken & Maaike Kamer

Zaterdagavond lekker uit eten in Bodegraven

’s Ochtends vroeg werden Maaike, Kariem, Micha en Katinka opgehaald door Hans, om 10 voor 10. Behoorlijk vroeg dus, maar we moesten dan ook naar Nijmegen. Hans had gezegd dat we cd’s mee mochten nemen voor de lange reis, dus dit gebeurde ook. Alleen door Kariem en Katinka. Niet iedereen was het eens over de muzieksmaak van Katinka. Bij de carpool in Woerden werd er van auto’s gewisseld. Kariem en Micha gingen uit de auto van Hans naar de auto van Arie, samen met Arie, Evelien en Matthias. Peter en Mariska zaten bij Hans in de auto, met de 2 giebelende meiden. Na 1 kilometer zonder muziek miste Katinka Kariem al.

In de auto van Arie werd 100% NL gedraaid. Misschien was dit de reden dat het tiental verloren heeft?  Na onze nederlaag klommen we weer in de auto (Maaike wat langzamer?) en reden naar Bodegraven om in de Griek ‘Athena Pallas’ gezellig te dineren en blijkbaar ook ons verlies te verwerken.

In de auto was Maaike, die na 5 uur alles gegeven had in haar partij, in slaap gevallen tegen Peter aan, die stil bleef zitten zodat ze lekker kon slapen. Tot ze wakker werd gemaakt toen we bij Bodegraven waren en er niets van begreep. De auto van Hans kwam later aan dan de auto van Arie omdat er iemand nog moest pinnen. Maar nadat iedereen aangekomen was, was het heel gezellig. De eerste drankjes kwamen (Kariem durfde eerst geen Ice Tea te bestellen omdat hij met dammen vaak een reactie kreeg van ‘IJsje?’) en de serveerster kwam met wat Ouzo’s en vroeg of iedereen boven de 16 was. Natuurlijk was iedereen dat, maar ze wist niet dat er nog 2 kleine meisjes van 15 bij zaten. Toen kregen we de menukaart, na ongeveer 4 biertjes van Matthias verder te zijn (zie foto’s). Er werd gezellig gebabbeld en er werden veel foto’s gemaakt door Katinka, die de camera ontvoerd had.

Foto-12
Een groot deel van het tiental wachtend op eten

Foto-11
De broer en zus Matthias en Evelien delen samen de menukaart.

De kaarten moesten we met zijn tweeën delen. Zo kregen we de duo’s Hans – Arie, Mariska – Peter, Kariem – Micha, de broer en zus Matthias – Evelien en Katinka – Maaike.

Foto-10
Katinka, Maaike & gekke Matthias hebben een leuke avond.

Foto-9
Het voorgerecht tonijnsalade werd ook veel genomen.

Toen de voorgerechten op tafel kwamen, moesten die heel blijven en niet aangeraakt worden, tot Katinka overal netjes een foto van had gemaakt. Er werd nog hard gelachen toen Arie het voorgerecht van Matthias bleek te hebben. Ondertussen gingen de gesprekken door en werd er gezellig gelachen, maar ook lekker gegeten. We hebben alle verhalen van Matthias’ schooltijd te horen gekregen. Zoals spijbelen op het ijs voor de school. Wat natuurlijk niet zo slim was, hè Matthias?

Foto-8
En een ander smakelijk hoofdgerecht van Maaike!

Foto-7
Een smakelijk hoofdgerecht van Kariem!

Toen werden de hoofdmenu’s geserveerd, en waren er een paar verrast dat Katinka vegetarisch bleek te zijn. Voordat er iemand aan zijn hoofdgerecht mocht zitten/eten moesten er natuurlijk eerst overal weer foto’s van worden gemaakt. Zoals van Micha zijn hoofdgerecht dat iets weg had van lasagne. Na de foto’s werd er lekker gesmuld en nog wat biertjes, wijntjes en frisjes werden besteld. Toen kwam er ineens verjaardagsmuziek, iedereen zong vrolijk mee en begon te klappen. Maar wie was er nou jarig? Iemand die aan de andere kant van het restaurant zat. Het foto’s maken ging ondertussen gewoon door en Peter stond er elke keer wel héél vrolijk op. Zou dat door dat biertje komen? Ondertussen zat Kariem te spelen met zijn spies, waar eerst zijn vlees aan had gezeten.

Foto-6
De kunstwerken van Katinka vóór er een bord op kwam.

Katinka had nog wat kunstwerken van het overgebleven eten gemaakt, en was zeer verontwaardigd toen de serveerster er ‘gewoon een bord op plempte’. Helaas.

We zijn nu bij ongeveer het 8ste biertje van Matthias en de verhalen gaan over ‘spieken op school’.

Foto-5
Micha & Kariem hebben honger.

Foto-4
Hans & Arie vinden het een leuke avond!

De serveerster vroeg of iedereen lekker had gegeten waarop enthousiast gereageerd werd. Hierna vroeg ze of iedereen nog een ijsje lustte, nou dat wilde we wel! Veel mensen namen een Dame Blanche of een vruchtenijsje. Maar Evelien had geen plekje meer over en zat vol dus dacht: Toch maar een thee. Toen Katinka’s bestelling opgenomen werd, zei ze: ‘Ik wil er wel vuurwerk bij!’ Waarop Maaike antwoordde met: ‘Ik ook!’. En Matthias vrolijk meedeed, maar toch zei: ‘Nee grapje.’

Foto-3
De ijsjes met vuurwerk.

Foto-2
Peter & Mariska met een vruchtenijsje.

Toen de ijsjes binnen werden gebracht, werden er natuurlijk eerst foto’s gemaakt en kwam de serveerster met 3(!) sterretjes aangelopen. Katinka en Maaike helemaal blij, en Matthias kreeg er ook een, ook al hoefde hij eerst niet.

Dit bracht wat verwarring aan de andere tafels. Iemand aan de tafel achter ons vroeg: ‘Wie is er nou eigenlijk jarig?’ Waarop Katinka niet kon stoppen met lachen.

De ijsjes werden lekker opgegeten en er werd nog wat na gepraat. Helaas, aan elke gezellige dag komt een einde, zo ook aan deze dag. Mariska nam de taak van het geld op zich, zoals elke keer. Ze vroeg aan iedereen wat hij/zij gegeten had, rekende dat bij elkaar op en wisselde het geld. Goed gedaan Mariska! Toen Mariska het geld naar de kassa ging brengen, werd er nog gefluisterd dat ze via de achterdeur er vandoor ging, maar dit was natuurlijk niet zo. Het duurde wel even, maar toen Mariska terug kwam was Arend (vader van Katinka en Micha) inmiddels ook aangekomen om het kleine grut op te halen (Micha, Kariem, Maaike en Katinka). Peter vertrok al wat sneller want die had nog een feest.

Toen was de tijd toch echt aangebroken om weg te gaan. De ober vroeg nog aan Katinka of ze jarig was, waarop ze weer moest lachen en nee schudde. De ober had ook gehoord dat we dammers waren en wenste ons nog veel succes.

Arie vertrok alleen, Matthias met Evelien, Hans met Mariska en dan nog Arend met het kleine grut.

Onderweg had het kleine grut nog lol omdat Arend naar Hans aan het seinen was met zijn licht, maar Hans was geconcentreerd op de weg, en reageerde niet.

Wij vonden het een hele gezellige avond en hebben nu al zin in de volgende keer. Waarvoor Evelien nog een leuk voorstel had, maar dat is voor de volgende keer!

Foto-1
De drank van de avond.

Smakelijk etentje Le Vidocq

Zaterdag 7 maart 2009 was het afsluitende etentje van het tiental. Dit etentje werd gehouden in le Vidocq te Gouda.

vidocq1

Onder het genot van een biertje, wijntje of een frisje werd er druk en gezellig gepraat en het ging natuurlijk over dammen. Na een tijdje begon iedereen zich af te vragen waar Jan bleef, maar dit was niet nodig. Jan kwam al snel aansluiten bij het gezelschap en nam een ice tea. Toen kon het feest echt beginnen. Iedereen was er, nou ja, bijna iedereen. Sommige teamspelers konden niet bij het etentje aanwezig zijn.

Toen het voorgerecht kwam, soep, brood met kruidenboter en carpaccio, kon het smullen beginnen. Toch stopte dat het gezellige gepraat niet.

vidocq2

Terwijl iedereen de biertjes van Cees en de wijntjes van Eveline aan het tellen was, werd het hoofdgerecht binnen gebracht. Vele verschillende gerechten maar allemaal overheerlijk werden op tafel geserveerd. Helaas moesten we daarna afscheid nemen van Jan. Iedereen had zijn buikje vol en rond gegeten, maar we hadden een plekje overgehouden voor het dessert. We namen overheerlijke Dame Blanches en thee.

Na het dessert werd er nog lang gekletst en een rondje gegeven door Hans. Na dit rondje moesten de eerste mensen al weer naar huis en anderen gingen nog even discussiëren of ze gingen poolen.

vidocq3

Uiteindelijk konden we niet onder de rekening uit en heeft iedereen zijn eigen deel betaald. Maaike en Katinka kregen veel complimentjes en bedankjes voor het organiseren van het etentje. Buiten ging iedereen zijn eigen weg verder. Wij kijken terug op een geslaagd jaar voor het tiental en twee gezellige en vooral lekkere etentjes.