Spannend tot het eind

De laatste wedstrijd van de halve finale schooldammen was de spannendste van de hele dag. De dammers van basisschool De Regenboog stonden in de rangschikking als derde geklasseerd met een gelijk aantal wedstrijdpunten als De Ark uit IJsselstein. En uitgerekend deze laatste ronden speelden die teams tegen elkaar in de poule die in Nieuwerbrug werd gespeeld. Zou het de Reeuwijkse schooldammers lukken om te winnen? Dan waren ze door naar de landelijke finale! Het lukte, met 6-2 werd De Ark verslagen. Juichend namen de kinderen de beker voor de derde plek in ontvangst, samen met de uitnodiging voor de finale.
Het damteam van de Prins Willem Alexanderschool bestond uit maar liefst drie scholieren uit groep 4, het was veruit het jongste team in de halve finale. De Waarderse dammers eindigden heel knap als vierde. Dat belooft wat voor de komende jaren. CBS De Regenboog uit Gorinchem en Pater Jan Smit uit Heerhugowaard scoorden de meeste punten in deze poule. Zij eindigden als de nummers 1 en 2.

Easy Dinnertoernooi 2018

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een prima damdag. Interessant deelnemersveld, gezellig terras aan het water, een zomers zonnetje en natuurlijk heerlijke broodjes. Het toernooi dat voor de zesde keer in Waddinxveen gehouden werd, kent inmiddels een vast deelnemersveld. Jong en oud die het damseizoen op een aangename manier willen starten.   Lees verder Easy Dinnertoernooi 2018

Achtste plek Sean op NK Benjamins

De Culemborgse damvereniging Denk en Zet organiseerde voor het negende jaar op rij het NK dammen voor Benjamins. Het NK was dit jaar onderdeel van de viering van Culemborg 700 en vond plaats op zaterdag 19 mei in de stadszaal van het stadhuis op de Markt in Culemborg. Onze jeugdlid Sean was een van de 23 deelnemende jongens. Met tien punten uit negen wedstrijden slaagde hij erin om in de top tien te eindigen. Hij werd achtste.

Succes op provinciaal schooldamtoernooi

Maar liefst vijf jeugdleden van onze vereniging hebben zich geplaatst voor de landelijke halve finale schooldammen. Joran (groep 8), Laurent en Willem (beiden groep 6) van de Graaf Jan van Nassauschool te Gouda werden met hun schoolteams eerste bij respectievelijk de pupillen (groep 7 en 8) en de welpen (groepen 4-6).

Lees verder Succes op provinciaal schooldamtoernooi

DamBQ valt in de smaak

dambq-overzicht

Zonnig weer, prima terras, interessant deelnemersveld en een heerlijke barbecue; de deelnemers aan de eerste DamBQ genoten op het terras van Délifrance Reeuwijk met volle teugen! Eddy Jansen kwam ervoor uit Antwerpen, en ook Groninger Martijn de Jong had zich zonder aarzelen opgegeven voor het toernooi. Beiden hadden een autorit van meer dan 1,5 uur achter de kiezen alvorens in Reeuwijk neer te strijken.

dambq-maaikehenk

Mede-organisator Maaike Kamer speelt tegen Delftenaar Henk de Witt

Lees verder DamBQ valt in de smaak

Jeugddamtoernooi 2015

jeugddam2015e

Buiten regende het op zaterdag 5 september, maar dat was helemaal niet erg! Want er werd binnen lekker gedamd. Veertig jeugddammers speelden in vier groepen een heleboel wedstrijden tegen elkaar. Sommige kinderen hadden al heel vaak een damtoernooi gespeeld, er waren er een paar die zelfs wel eens met een Europees Kampioenschap mee gedaan hadden! Voor andere kinderen was het hun eerste of tweede damtoernooi. Gelukkig was iedereen in een groep ingedeeld waar alleen deelnemers van hun eigen niveau in speelden. Zo werd het voor iedereen een leuke middag.

Lees verder Jeugddamtoernooi 2015

Maaike speelt NK aspiranten meisjes

In de meivakantie speelde Maaike de Bruin van 6 mei tot en met 9 mei het Nederlands Kampioenschap voor aspiranten meisjes. Dit toernooi werd gespeeld samen het de pupillen categorie in Den Haag.

Naast dammen was Maaike mee met het lasergamen, de rondleiding door Den Haag en de etentjes met de deelnemers.WP_20150507_15_29_44_Pro

Jeugdtoernooi te Lunteren

Het vierde Jan Crum sr jeugdtoernooi te Lunteren telde 25 deelnemers. Jeugddammers uit Lunteren en enkele andere Gelderse plaatsen plus Jari, Rick en Yoshua van onze vereniging.

lunteren2

Met zeven punten uit zeven wedstrijden eindigde Jari als eerstejaarsaspirant in de middenmoot.

lunteren1

Rick en Yoshua, die dit seizoen lid van onze vereniging geworden zijn, kwamen bij de pupillen na zeven ronden uit op een score van zeven en zes punten. Een prima resultaat voor de beide jongens die in 2015 naar de categorie pupillen gegaan zijn.

Wederom een geslaagd toernooi in Lunteren dat wel wat meer deelnemers verdient.

 

Een zaterdagmiddag dammen… leuk!

Op zaterdag 13 september werd het jaarlijkse Jeugddamtoernooi van Reeuwijk gespeeld. Voor de dertiende keer al weer! Het toernooi is daarmee ouder dan de meeste van de deelnemers. Er namen dit jaar veel welpen (tot 10 jaar) en pupillen (tot 13 jaar) aan deel. Veel van de deelnemers zijn lid van een damclub, maar niet allemaal. Ook schooldammers konden vandaag ervaren wat het is om een individueel damtoernooi te spelen. Een damtoernooi waar je in een groep van 7, 10 of 11 spelers bent ingedeeld en je tegen iedereen 1x een wedstrijd speelt. Wie de meeste punten scoort, die wint. Zo simpel is het. Het werd een erg leuke dammiddag waarin iedereen zijn of haar best deed om zo goed mogelijk te dammen.

Het toernooi bestond uit vier groepen. Hierna vind je een aantal foto’s van het toernooi en natuurlijk de eindstand per groep. De organisatie bedankt alle jeugdleiders en ouders voor hun medewerking. We feliciteren de winnaars met hun prijzen. Tot volgend jaar? Vast wel!

Groep A
1 Akosh Kardosh WSDV Wageningen 9
2 Jeroen vd Brink DES Lunteren 9
3 Johan Top DES Lunteren 8
4 Thijs Eijkelenboom De Kroonschijf 5
5 Menno Eijkelenboom De Kroonschijf 5
6 Remco Korteland DV Alblasserdam 4
7 Jari Brenninkmeijer DEZ Reeuwijk 2

Groep B
1 Thomas Mouthaan DV Alblasserdam 14
2 Walter van Dijk De Kroonschijf 13
3 Luc de Kruijf DV Alblasserdam 12
4 Maurits de Vries HDC Haarlem 11
Gökhan Baghi DC Den Haag 11
Alijn Kuijer DeZ Culemborg 11
7 Mark Hale De Kroonschijf 9
8 Joost Noordam Samen Sterk Hazerswoude 6
9 Maaike de Bruin DEZ Reeuwijk 2
10 Philip Gabbert WSDV Wageningen 1

Groep C
1 Noël Neve HDC Haarlem 16
2 Simon Harmsma DeZ Culemborg 16
3 Gijs Mouthaan DV Alblasserdam 15
4 Thomas van Dijk Molenaarsgraaf 10
Ivar Smijers WSDV Wageningen 10
6 Gregory de Vries DeZ Culemborg 8
Imaan Soliman WSDV Wageningen 8
8 Rick Verbunt Reeuwijk 4
9 Richard Stolwijk Reeuwijk 2
10 Matthieu Huisman Gouda 1

Groep D
1 Seijno van Nieuwkoop Reeuwijk 18
2 Jamie Feyt WSDV Wageningen 16
3 Koos van Duuren Damlust Gouda 14
4 Jacco van der Spek Damlust Gouda 12
Melih Baghi DC Den Haag 12
6 Quinten Jansen Reeuwijk 10
7 Koen van Dorp Reeuwijk 9
8 Anna Verbunt Reeuwijk 8
9 Bart van Dorp Reeuwijk 5
10 Anna van der Valk Reeuwijk 4
11 Casper van Leeuwen Reeuwijk 2

Er was ook een prijs voor de kinderen jonger dan negen jaar, die niet bij een damclub zijn aangesloten. Winnaar in die categorie werd Quinten Jansen. De tweede plek was voor Anna Verbunt en Bart van Dorp mocht de beker voor de derde prijs meer naar huis nemen.

Easy-Dinner damtoernooi 2014

Op zaterdag 23 augustus werd voor de tiende keer achter elkaar een openlucht damtoernooi georganiseerd. Een decennium geleden startte deze traditie in Gouda, op het terras van Gouds Beleg. De altijd enthousiaste Mark von Ende vond het een feest om dit jaarlijks in augustus te mogen organiseren. Na het beëindigen van zijn lunchroom, heeft de organisatie een jaar onderdak gevonden op het terras van Gouds Glas, pal naast de St Janskerk. Vorig jaar vond het toernooi voor het eerst plaats in Waddinxveen, aan de oever van de Gouwe, het terras van Easy-Dinner. Een prettige plek waar Apo Yilmaz alle gasten het gevoel geeft welkom te zijn. De organisatie voelde zich er meteen thuis.

Apo speelt de openingszet op het bord van Remmert Kerst (Reeuwijk), de winnaar van editie 2013

Dit jaar verruilden we het terras voor het knusse restaurant. De regen en kou bleef buiten, binnen heerste er een opperbeste sfeer. 56 Deelnemers speelden in tweetallen voor een topklassering. Hoewel… de meesten kwamen voor het spelen op zich en het ontmoeten van collega-dammers. Die overigens overal vandaan kwamen: van Zeeland tot Friesland.

Lees verder Easy-Dinner damtoernooi 2014