Halve finale NK pupillen

Mariska Veer en Matthijs Stolwijk hadden zich geplaatst voor de landelijke halve finale voor pupillen. Op 2 en 3 april ontmoetten zij in Lunteren dertien andere pupillen. De drie meisjes en dertien jongens streden om drie bekers. Voor de jongens waren er ook nog vier plekken plekken te verdienen voor de landelijke pupillenfinale.

Mariska Veer beschouwde dit toernooi als een mooie voorbereiding voor het NK meisjes. De zeven partijen leverde haar zes punten én interessant trainingsmateriaal op om de komende weken eens rustig door te nemen. Matthijs Stolwijk nam voor de eerste keer deel aan de landelijke halve pupillenfinale en was onder de indruk van de speelkracht van de deelnemers. “Wat is zij goed!!” reageerde hij direct nadat hij in de eerste ronde van Gerlinda verloor. Maar al gauw kreeg hij in de gaten dat hij gelijk de beste van het spul ontmoet had en dat hij op dit niveau ook partijen kan winnen. Van de overige zes wedstrijden won hij er vier. Hij eindigde daarmee op de zesde plek. De nummers twee tot en met vijf worden tot de finale toegelaten. Matthijs mist dus deze finale maar net. Maar voor hem zijn er volgend jaar nieuwe kansen.