Halve finales NK schooldammen

Voor het derde achtereenvolgende jaar werd er in Reeuwijk een landelijke schooldamwedstrijd gehouden. Vorig jaar werd in De Brug de finale van Nederland gehouden. Nu waren we, evenals in 2008, gastheer voor een aantal halve finalisten.

In Reeuwijk kwamen tien schooldamteams van de groepen vijf en zes in een rondtoernooi tegen elkaar uit. Groep zes van De Regenboog en groep vijf van de Gerardus Majellaschool moesten het opnemen tegen scholen uit Gelderland, Zeeland, Noord- en Zuid-Holland. Van de negen wedstrijden scoorden beide Reeuwijkse scholen 7 wedstrijdpunten. Zelfs het aantal behaalde bordpunten van hen was gelijk. Het onderling resultaat was daarna bepalend zodat De Regenboog op de zevende plaats eindigde en het team van de Majellaschool op de achtste plek.

Groep 6 van De Regenboog: Willem, Bas, Suzanne en Cécile

Groep 5 van de Gerardus Majellaschool: Sander, Merel, Lieke en Paul

Ook het viertal uit groep zeven van de Gerardus Majellaschool kwam uit in een landelijke halve finale. In Schiedam moesten zij het met vijftien andere scholen uit de bovenbouw uitmaken wie zich bij de beste drie scharen. Alleen de eerste drie kwalificeren zich voor de landelijke finale.

Via sms werden we in Reeuwijk van de verrichtingen in Schiedam op de hoogte gehouden. Het was spannend. Halverwege de middag kwam het laatste bericht binnen: “we hebben het gehaald”. Mabel, Jasper, Matthijs en Daan slaagden er wéér in de finale van Nederland te halen. Een prachtige prestatie van deze scholieren. Op zaterdag 5 juni wordt in Assen het Nederlands schooldamkampioenschap gespeeld.

Het viertal van De Regenboog wordt geflankeerd door de enthousiaste klasgenoten Floris en Kelly.

Het team van groep 5 van de Gerardus Majellaschool

Groep 7 van de Gerardus Majellaschool: Mabel, Daan, Jasper en Matthijs