Damlust – DEZ 13-3

De laatste van een reeks van vier vriendschappelijke wedstrijden van dit damseizoen won Damlust met maar liefst 13-3 van ons achttal.

Op de borden één en twee troffen Mariska Bos en Hans de Knikker Erno Prosman. In een mini-simultaan wisten de twee DEZ-ers niet voor een verrassing te zorgen. Jan Buitenhuis moest het ook tegen een speler van het eerste team van Damlust opnemen. In zijn afscheidswedstrijd voor DEZ maakte hij Bauke Bruinsma het bijzonder lastig maar een puntje zat er helaas niet in. Micha Blanken wist in een vorig seizoen Gerard van der Wouden met een remise nog te verrassen. Gerard was gewaarschuwd en zorgde ervoor dat Micha nu niet tot scoren kwam. Kariem Droog had het betere van het spel tegen Piet van Eeden. Maar in het late middenspel overzag Kariem een combinatie en bleef met lege handen.

Katinka weet wel hoe je tegen Damlusters punten moet pakken. In haar twee vorige ontmoetingen pakte ze drie punten. Met een overwinning op Leo Schouten komt zij op vijf uit drie. Jan Versluis remiseerde tegen Gert Dankers. De jonge Thomas Schuiling moest op bord acht zijn meerdere erkennen in Guus Potjes.

De grote cijfers hebben absoluut geen invloed op het spelplezier. Ook voor komend seizoen zal er een aantal vriendschappelijke ontmoetingen gepland worden.