NK sneldammen 2010

Zaterdag 19 juni stond voor veel Nederlanders in het teken van voetbal, maar op deze dag werd er ook gedamd, namelijk het Nederlands kampioenschap sneldammen. Kariem en 2x Mariska speelden mee als leden van DEZ Reeuwijk. Mariska Veer mocht haar beste beentje voor zetten bij de pupillen, Kariem nam het op tegen sterke junioren en Mariska Bos had een plaats gekregen bij de vrouwen.

In de ochtendronde hadden alle drie het lastig, nadat de eerste 3 ronden geen punten hadden opgeleverd, dus begonnen ze een wedstrijdje wie de minste punten haalden. Vervolgens begonnen de puntjes toch rustig binnen te komen. Mariska Veer wist 5 punten te halen en plaatste zich voor de 3e finalegroep. Bij Mariska Bos bleven de punten op 1 steken, zij kwam eveneens in de derde groep, wat echter de laatste groep was bij de vrouwen. Voor Kariem was het tot het laatste moment spannend.  Een van zijn concurrenten had punten ontvangen vanwege het te laat arriveren van Frerik, hierdoor werd moest Kariem barrage spelen om een plaats in de 3e of 4e groep. Nadat de eerste barrage remise geworden was, moest met de resterende tijd een 2e partij gespeeld worden. Tijdens deze 2e partij kwam Kariem opnieuw achter te staan, maar hij wist het deze keer niet gelijk te trekken. Echter was de tijd van zijn tegenstander nog slechts 3 seconden en hoewel het lastig was, speelde Kariem met een grote achterstand door en plaatste zich zo voor de 3e groep.

Na een pauze waarin massaal de voetbalwedstrijd werd gevolgd, begonnen alledrie dus in de 3e groep en behoorden al bij de beste 18 van Nederland. Het kon alleen nog maar beter worden. Voor Mariska Bos viel het een beetje tegen, zij werd gedeeld 16e. Mariska Veer bleek een echte remisekoningin, door de eerste vier wedstrijden remise te spelen. Zij werd 4e in haar groep. Kariem maakte het opnieuw erg spannend. Door een paar verrassende maar knappe resultaten eindigde hij op gelijke hoogte met Iskander. Dat betekende opnieuw een barrage. Kariem was ondertussen ervaren en startte goed, helaas blunderde hij in het eindspel, waardoor Iskaner er met de eerste prijs in deze groep ervan door ging.

Hoewel we geen kampioenen in de auto mee terug namen, kunnen we toch terugkijken op een gezellige dag, waarin we best trots mogen zijn op de resultaten.