Laten we eens iets Genks doen

Leuk, iets Genks doen, dachten Mariska, Maaike en Hans. Terrasdammen in een winkelcentrum in hartje Genk. Afgelopen zaterdag gingen de drie leden van onze club naar het Belgisch Limburg. Bij Tea Room Poels stonden diverse rijen tafels met damborden opgesteld waar ruim 40 deelnemers uit België en Nederland een sneldamtoernooi speelden. Een alleraardigst evenement aan het begin van het nieuwe damseizoen. Dit toernooi werd voor de 3e achtereenvolgende keer georganiseerd.

Behalve het sneldamtoernooi voor geoefende dammers organiseerde de plaatselijke vereniging Damclub Zwartberg een simultaan voor huisdammers en lag er op de vloer een groot dambord dat de aandacht van het winkelend publiek trok.

De organisatie had voor alle deelnemers een prijs. Maaike, Mariska en Hans ontvingen respectievelijk een voorraadbus, een set handdoeken en een fles goede wijn. Na goed gegeten te hebben in een brasserie verlieten we Genk.

One thought on “Laten we eens iets Genks doen”

  1. Fijn dat jullie het leuk vonden! Eigenlijk is dit reeds de 6de uitgave maar de drie eerste toernooien hielden we beperkt tot een 6-tal spelers.
    Een van de doelen van het Terrasdammen is onze damsport onder de mensen te brengen met als hoofddoel ledenwinst te boeken.
    Bij goede weersomstandigheden was het de bedoeling buiten te spelen in het Genkse winkelcentrum maar helaas dat hebben we niet in de hand.

Reacties zijn gesloten.