Het damseizoen is geopend!

Heerlijk dammen aan de Gouwe

Het openlucht damtoernooi in Waddinxveen telt voor de Reeuwijkse damvereniging als de opening van het damseizoen. Een zeer geslaagde opening dit jaar. Maar liefst 54 deelnemers speelden onder prima weersomstandigheden 9 damwedstrijden op het terras van restaurant Easy Dinner te Waddinxveen.

Gastheer Apo Yilmaz speelde de openingszet aan het bord van Cor Barelds

Â

Uiteraard werd, zoals gebruikelijk, in koppels om de punten gestreden. Hieronder foto’s van de koppels in de volgorde van de ranglijst.

Winnaars: Remmert Kerst & Raymond van Es
2. Sarah Rijgersberg & Nick Jansen


3. Alex Kruyshoop & Mitchel Mensinga
4. Jorne Huiting & Ruben Groenendijk
5. Ralf Richters & Arie van Diggele
6. John Kolstee & Steven den Hollander
7. Wouter Ludwig & Jari Brenninkmeijer
8. Aart de Bruyn & Eddy Jansen
9. Erik Hoogendoorn & C.D. Monasch
10. Thijs Eijkelenboom & Ruud Kloosterman
11. Antoine Oomen & Wim Kanters
12. Jan Dekker & Wouter Morssink
13. Daniël Boom & Nerin Biseswar
14. Timo Kuipers & Nafta Rijgersberg
15. Menno Eijkelenboom & Tjalling van den Bosch
16. Hasan Yigittürk & Martijn van der Klis
17. Bert van Oosterom & Berke Yigittürk
18. Jaap van Walsem & Thomas van der Klis
19. Jimmy Depaepe & Mariska Veer
20. Tim Hendriksen & Mees van den Bosch
21. Alex Zwanenburg & Gerard Peroti
22. Cor Barelds & Cees de Leeuw
23. Piet van Es & Frans Teijn
24. Peter Pippel & Ben Spoelder
25. Henk Meester & Martin Kool
26. André Venema & Piet van Gils
27. Jan Versluis & Heike Verheul

Naast de 54 deelnemers, was ook de lokale radiozender een uur aanwezig. Hij hield een interview met organisator Mariska Bos, welpenkampioen Berke en de winnaars Remmert Kerst en Raymond Koopmanschap.

De interviews met Mariska (vanaf minuut 14.20) en Berke (vanaf minuut 38.11) zijn terug te luisteren via de volgende link. Het interview met Remmert en Raymond is te luisteren vanaf minuut 15.10.

2 thoughts on “Het damseizoen is geopend!”

 1. Hans, Mariska,

  Mooi initiatief wederom van DEZ Reeuwijk.
  Een mooie locatie en goed weer. Hopelijk volgend jaar weer ?

  Een verslag met foto’s van het winnend koppel staat op http://www.onswaddinxveen.nl.
  Het verslag ook hieronder.

  Raymond van Es en Remmert Kerst winnaars Openlucht Damtoernooi…
  ==================================================

  in Waddinxveen
  ===========

  Het grootste gedeelte van de dag een zonovergoten terras bij restaurant Easy Dinner aan de Gouweboulevard in Waddinxveen. Bijna 60 dammers, ingedeeld in koppels – jong naast oud of clubspeler naast huisdammer – streken daar zaterdag, 31 augustus neer achter de damborden.

  Immers, op de laatste zaterdag van de zomervakantie stond in Midden-Holland het ludieke Openlucht Koppel-Damtoernooi op het menu van de gezelligheidsdammer ! Naast de echte serieuzere wedstrijden konden de dammers hun krachten meten bij een bedenktijd van nu slechts 5 minuten, aangevuld met 5 seconden per gespeelde zet. Voor sommigen een mogelijkheid om eens nieuwe openingen of varianten te beproeven ? Er werd gestreden voor de winst, maar spelplezier was vandaag even belangrijk.

  De organisatie van het evenement, dat de 9e editie kende, ontving een keur aan dammers. Naast dammers uit Reeuwijk, Boskoop en Waddinxveen, Leeuwarden en Tilburg, namen 2 vrouwen uit de top 10 van Nederland, Heike Verheul, Nederlands kampioene 2012 en Sarah Rijgersberg, kampioene van DOS Delft, deel. Verder Wouter Ludwig, landelijk sterspeler bij ereklasser Volendam, Belgisch kampioen Jimmy de Paepe, nog 2 Vlamingen en 5 spelers van Damlust Gouda, dat het komend seizoen weer in de hoogste klasse van Nederland speelt.

  En dan het 10-jarig talent Berke Yigitturk, Nederlands kampioen welpen en recentelijk 3e bij het Europees kampioenschap. Met soms oogstrelend spel heeft hij toch enkele senioren verslagen. Door omstandigheden moest Erno Prosman, kampioen van Nederland 1996 en wereldrecordhouder blinddammen zich afmelden voor deelname. De laatste partijen heeft hij nog wel kunnen volgen. Het toernooi kende 9 speelronden volgens het Zwitsers systeem. In de 2 laatste ronden was duidelijk, dat slecht 3 koppels aanspraak konden maken op de 1e plaats. Sarah Rijgersberg en haar koppelgenoot, de talentvolle jeugdspeler Nick Jansen uit Doetinchem kwamen 2 punten te kort op de winnaars.

  Apo Yilmaz, eigenaar van restaurant Easy Dinner mocht de eerste prijs uitreiken aan het winnend koppel Raymond van Es en Remmert Kerst. Uit 18 wedstrijden scoorden zijn 27 punten. Raymond van Es, oud-waddinxvener, komt momenteel uit voor Samen Sterk Hazerswoude, en Remmert Kerst, een huisdammer uit Reeuwijk, die weer erg verrassend voor de dag kwam en gedegen spel liet zien.

Reacties zijn gesloten.