12e Reeuwijks jeugddamtoernooi

Vandaag, zaterdag 12 oktober, was het weer tijd voor het jaarlijkse Reeuwijkse jeugddamtoernooi. Maar liefst 51 jeugddammers bonden met elkaar de strijd aan in het toernooi dat voor de twaalfde keer door ons georganiseerd werd.

Er waren bekers te winnen én een plek op het ereschavot. Direct na de korte toespraak begon het spektakel. Met vertrokken gezichten werd er gedamd, de schijven vlogen van het bord en in kansloze stellingen werd soms gewoon doorgespeeld, maar ook werden er mooie combinaties uitgehaald en op slimme wijze standen in winst omgezet.

In groep 1 speelden acht jeugddammers, die al veel trainingen achter de rug hebben. Van hen eindigde Marco de Leeuw op de eerste plek gevolgd door de broers Menno en Thijs Eijkelenboom.

Met een mooie score van 17 punten werd in de tweede groep van tien jeugddammers Thomas Mouthaan eerste. Op het schavot werd hij vergezeld door Pieter van Asseldonk en Jefta Vroege.

De Brabander Quincy Marcé haalde in groep drie de meesten punten. Luc de Kruijff en Luuk Biemans eindigden op een keurige tweede en derde plek. Onze clubgenoot Jari Brenninkmeijer, die in de middenmoot eindigde, was de enige speler die van Quincy won.

In vierde groep was het met ingang van de laatste ronde nog spannend. Bijna iedereen kwam nog in aanmerking voor een prijs. Uiteindelijk was het Walter van Dijk, Naveem Hanoeman en Rosannah van Halsema die de bekers in ontvangst namen.

De gemiddelde leeftijd van de vijfde groep lag het laagst en was een mix van clubdammers, schooldammers en huisdammers. Duco van Leeuwen was van deze elf dammers de beste. De Reeuwijkse schooldammer Richard Stolwijk werd fraai tweede. Imaam Soliman won de derde prijs.

Het sportief verlopen toernooi zit er weer op. Uiteraard zijn we van plan om in 2014 de dertiende editie te organiseren.

Klik hier voor alle uitslagen.

One thought on “12e Reeuwijks jeugddamtoernooi”

Reacties zijn gesloten.