Dammen op landelijk niveau in Majellaschool

Afgelopen zaterdag werd in de Gerardus Majellaschool een halve finale schooldammen voor de groepen vijf en zes gespeeld. In totaal waren er zes halve finales door heel Nederland. In de gemeenschapsruimte van de school verzamelden zich elf schoolteams van elk vier kinderen. Sommige teams hadden nog een vijfde speler meegenomen, de reserve. Richard Stolwijk, Rick Verbunt, Seijno van Nieuwkoop en Marco Jansen uit groep zes van de Majellaschool vormden met z’n vieren ook een team. Zij zijn dit jaar al schooldamkampioen van Reeuwijk geworden. En met een goede klassering in het provinciale toernooi een paar weken geleden, plaatsten zij zich voor deze halve finale.

De school was zaterdag in een prachtige wedstrijdlocatie veranderd. Midden in de ruimte stonden lange rijen tafels met daarop de damborden en schijven. Aan de rand en boven op de balustrade stonden stoelen waar het meegereise publiek naar de wedstrijden kon kijken. Elk team speelde één keer tegen elkaar. Dat betekent dat er tien wedstrijden werden gespeeld. Elke wedstrijd weer was de spanning te snijden. Hoeveel punten kun je dit keer binnenslepen voor je school?

De Reeuwijkse jongens scoorden in totaal zeven wedstrijdpunten. Daarmee kwamen ze op een gedeelde achtste plek. De schoolteams uit respectievelijk Hazerswoude (Zuid-Holland), Bemmel (Gelderland) en Julianadorp (Noord-Holland) eindigden op plekken één, twee en drie en mogen in mei aan de NK-finale meedoen.

Eindstand;
1. De Springplank Hazerswoude
2. De Borgwal Bemmel
3. Hofstee Julianadorp
4. Reflector Heerhugowaard
5. Wereldwijs Gouda
6. De Springplank 2 Hazerswoude
7. De Ark IJsselstein
8. Gerardus Majellaschool Reeuwijk
Kleine en Grote Beer Heerhugowaard
10. Eben Haëzerschool 1 Ottoland
11. Eben Haëezerschool 2 Ottoland

2 thoughts on “Dammen op landelijk niveau in Majellaschool”

  1. Namens het team en de begeleiders van De Borgwal uit Bemmel willen wij jullie bedanken voor de geweldige dag en de uitstekende organisatie.
    Wij hebben een top dag gehad en gaan nu op naar Heerhugowaard voor de finale.
    Nogmaals bedankt!

Reacties zijn gesloten.