provinciale competitie 9-1-2009

André, Alex en Hans, 3 punten !
De verwachtingen vooraf waren bij mij en de meeste spelers niet al te groot voor wat betreft het behalen van een positief resultaat tegen de bezoekende vereniging: Van Stigt Thans uit Schiedam.
De kans dat het 16-0 zou worden was realistischer dan dat we meer dan 4 punten zouden scoren, was toch wel een beetje een idee.
Om een indruk te geven: Van Stigt Thans speelde met niet 1 speler onder de 1200 ratingpunten en wij met maar 1 speler er boven en een aantal spelers met een rating van in de 800.
Na de openingstoespraak begonnen we al met een 2-0 achterstand doordat een griepaanval en diverse afzeggingen ervoor gezorgd hadden dat we niet met 8 spelers achter de borden konden zitten. Overigens hadden we dat keurig van te voren gemeld bij de tegenstanders en het open te laten bord doorgegeven.
Nadat de wedstrijd begonnen was leek het er op sommige borden op dat de spelers van de tegenpartij het toch iets te makkelijk opnamen in het begin, maar het kan ook zo zijn dat ze hun opening altijd zo snel spelen uiteraard.

img_0016

De eerste klap die uitgedeeld werd was overigens wel in het voordeel van de Schiedammers, Sijbrand kwam al vrij snel in de partij een schijfje achter middels een combinatie en kon dat nooit meer repareren, toen hij vervolgens in nog een zetje trapte kon hij opgeven.
Hans was inmiddels al wel middels een heel raar zetje (volgens Gideon is het niet eens een zetje, maar gewoon een stommiteit van de tegenstander en hij kan het weten want hij was er verleden week tegen Hans ook al ingelopen net als Alex) een schijf voorgekomen en op de overige borden leek het redelijk gelijk op te gaan.
Op alle borden werd dan ook de tijdcontrole gehaald, op zich al iets dat knap genoemd mag worden voor diverse spelers van Reeuwijk.
Na de tijdcontrole gaat het rap, André weet Rob Clerc keurig op remise te houden waarbij Rob hem vertelt dat die remise gewoon verdiend was. Daarna volgt Alex, die met schaatsspierpijn achter het bord zat, met een remise die zover ik kon zien (maar voor betere damtechnische info verwijs ik graag naar de site van de tegenstanders) ook heel gelijkwaardig was.

Hans heeft zijn schijfvoordeel helaas niet kunnen vasthouden maar ziet zijn aanvallende spel toch wel beloond met een keurige remise die gewoon goed verdiend is.
Gideon lijkt ook op weg naar een remise, maar een klein foutje in het eindspel wordt hem toch fataal. Hij denkt na een achterloop van zijn tegenstander zelf ook achter te kunnen lopen maar schat het vervolg niet goed in en verliest een partij die zoals zijn tegenstander zegt net zo goed andersom had kunnen aflopen.

img_0013

Dan volgt Mariska met een hele nette remise tegen een tegenstander met heel wat ratingpunten meer, Mariska verkeert in een hele goede vorm en bewijst dat wederom hiermee.

img_0015

Tenslotte weet ook Kariem zijn tegenstander heel netjes op remise te houden, ook voor hem geldt dat zijn tegenstander meer dan 400 ratingpunten meer heeft en dus mag er gesproken worden van een knappe prestatie !
Conclusie mag zijn dat we met 5-11 verloren hebben maar dat er hele goede partijen zijn gespeeld en dat we eigenlijk maar op 1 bord overklast zijn, voor de rest heeft Van Stigt Thans gewoon hard moeten werken was mijn idee.
Dan weten we weer waarom het spelen in deze hoofdklasse toch leuker is dan de provinciale eerste klasse in de DMH. We zullen dus in de resterende 3 wedstrijden nog ergens 1 of 2 punten moeten zien te halen om dat volgend seizoen ook nog mogelijk te maken…

DEZ Reeuwijk – Van Stigt Thans 5 – 11
Andr̩ Venema (1241) РRob Clerc (1504) 1 Р1
Alex Bitter (1147) – Peter van der Stap (1321) 1 – 1
Hans de Knikker (1061) – Kees Romijn (1201) 1 – 1
Gideon de Bruin (1034) – Hans Lansbergen (1262) 0 – 2
Mariska Bos (851) – Edwin de Jager (1225) 1 – 1
Sijbrand van Eijk (807) – Wim Vrijland (1231) 0 – 2
Kariem Droog (792) – Guido van den Berg (1215) 1 – 1
niet opgekomen – Frits Luteijn (1403) 0 – 2 R

5 thoughts on “provinciale competitie 9-1-2009”

  1. Met 3 blauwe vermeldingen een knappe prestatie, klasse André, Mariska en Kariem!
    Zet ‘m nog even op, “gewoon” ff winnen van Samen Sterk en de buit is zo goed als binnen =8-)

  2. Het wordt nog spannend onderin, momenteel is de wedstrijd Den Haag – Samen Sterk aan de gang en Den Haag mag blij zijn met een punt…

  3. Dat worden nog 3 hele belangrijke wedstrijden waarin we de nodige meevallers zullen moeten hebben.
    Overigens een leuk verslag ook op de site van VST !

Reacties zijn gesloten.