Jeugdig viertal verliest van koploper

Jeugd tegen senioren

Vier jeugdleden van onze vereniging kwamen vrijdagavond uit tegen Damlust 3.  Het Goudse team, bestaande uit vier senioren, nam door de 7-1 winst op ons de koppositie in van de derde klasse van de ZHDB.

Toch was het voor de Gouwenaren geen eenvoudige overwinning. Op het vierde bord maakte  Lisanne haar tegenstander wel bijzonder lastig. Zij won een schijf en slaagde er even later bijna in om de tegenstander helemaal op te sluiten. In plaats van de opsluiting koos zij voor een combinatie naar dam waardoor ook haar tegenstander, die na afloop ruiterlijk toegaf dat hij al met een nederlaag rekening hield, naar dam kon doorlopen. Pas toen er meerdere dammen op het bord verschenen, raakte de pupil het spoor bijster en verloor ze de partij alsnog.

Vervolgens capituleerde ook Rick, waarna Damlust het eerste wedstrijdpunt te pakken had. Het tweede punt volgde spoedig toen Jari in een remisestand mis tastte. Met een keurige remise redde Maaike voor de club de eer.

1 Jari Brenninkmeijer Eimert Buijserd 0-2 (3)
2 Maaike de Bruin Theo Hordijk 1-1 (4)
3 Rick Verbunt Piet van Eeden 0-2 (2)
4 Lisanne Slappendel Guus Potjes 0-2 (1)