Nieuw opzet schooldamtoernooi geslaagd

 

Het 23e schooldamtoernooi kende een ander opzet dan andere jaren. Dit keer geen viertallen die het tegen elkaar opnamen. Nu konden de Reeuwijkse scholieren zich individueel opgeven. Maar liefst 45 scholieren voornamelijk van de Prins Willem Alexanderschool en De Regenboog hadden zich hiervoor aangemeld. De meesten hadden zich gedurende het schooljaar wekelijks voorbereid.

Anna Verbunt, lid van onze vereniging, werd vooral ook door de scholieren uit Waarder als favoriete bestempeld. Deze rol maakte ze waar. Aan het einde van de middag nam ze de beker voor de eerste plek in ontvangst. Naast haar op het ereschavot stonden Joas van der Klis en Maud Verdouw, beiden van de Prins Willem Alexanderschool, die respectievelijk tweede en derde werden. De vier hoogstgeëindigden van de twee scholen plaatsen zich als schooldamteam voor het provinciale schooldamtoernooi dat op 17 maart a.s. in Gouda plaatsvindt.  De Prins Willem Alexanderschool, die over een goede lichting schooldammers beschikt, zal met twee viertallen uit groep 8 in Gouda vertegenwoordigd zijn.

De scholieren uit de groepen 4 tot en met 6 hadden een eigen toernooi. Een spannend toernooi waarin Roy van Rijn (Prins Willem Alexanderschool) en Jesse Schouten (De Regenboog) de dienst uit maakten. Beiden jongens waren even goed. Na zeven rondes hadden ze beiden twaalf punten. Jesse had slechts een weerstandpunt meer waardoor hij zich een jaar lang schooldamkampioen mag noemen. Roy werd tweede. De beker voor de derde prijs ging naar Daan Verbunt van De Venen. Ook in deze leeftijdscategorie zijn De Regenboog (met twee teams) en de Prins Willem Alexanderschool op het provinciale kampioenschap vertegenwoordigd.