Twee spelers gezocht!

Het combinatieteam DEZ Reeuwijk, Kijk Uit Zegveld en Damlust Gouda is onlangs gepromoveerd naar de landelijke Eerste Klasse.

Twaalf jaar geleden startte DEZ dit tiental en meteen al het eerste jaar mocht het team spelen om promotie. Het lukte toen niet om door te stoten naar de hogere klasse en we waren daar eigenlijk niet rouwig om. Het team had nog niet het niveau dat nodig was voor die Eerste Klasse. In de jaren die volgden, waren we dan eens middenmoter en soms toch weer aardig dichtbij promotie. Maar weer nét niet. Tot dit jaar!

Al vanaf de start heeft Reeuwijk aan het team altijd spelers toegevoegd uit clubs die zelf geen landelijk team op de been brengen. De Zegveldse inbreng is daarbij van essentieel belang. Onze visie was en is nog steeds dat op deze wijze twee doelen in één keer worden behaald. Het belangrijkste doel is om jonge spelers de kans geven om hun sport te beoefenen als elke andere sport. Met wedstrijden ‘om het echie‘ op zaterdag. Alleen door de damsport als serieuze sport te behandelen, behoud je spelers bij de club, en vooral, dammers bij de damsport. En het werkt. De meeste jongeren die van begin af aan deel uitmaken van het team, hebben nog steeds veel plezier in de damsport. Inmiddels zijn het geen jongeren meer, maar volwassenen met afgeronde studies, een baan, een woning – en een kind :).

Toen combinatieteams werden toegelaten in de Tweede Klasse, is het tiental ingeschreven als combinatieteam. De laatste twee seizoenen is het combinatieteam uitgebreid met Goudse inbreng. Het team bestond uit de combinatie van DEZ Reeuwijk, Kijk Uit Zegveld en Damlust Gouda.

In de Eerste Klasse zijn combinatieteams niet toegestaan. Het gepromoveerde tiental gaat dus terug naar hoe het ooit begon. Een Reeuwijks initiatief, met inbreng van spelers uit clubs die zelf niet in de landelijke competitie actief zijn.

Onze inzet is nog steeds om de damsport serieus te nemen. We dammen geconcentreerd, maar we zijn ook een team waar we na de wedstrijd kunnen ontladen. Overwinningen samen vieren, verliezen samen verwerken. Partijen analyseren, meteen na de wedstrijd. Of een week later. Net hoe jij het wilt.

Wij zoeken voor dit team, waar plezier en prestatie bij elkaar horen, twee spelers extra (jong of oud; man of vrouw). Ben jij gemotiveerd om te spelen in een tiental waar we met langetermijnvisie, plezier en een gemotiveerde wedstrijdinstelling samen mooie zaterdagen meemaken? Ben je voor minimaal vier wedstrijden per seizoen beschikbaar? Bel of e-mail Hans de Knikker, 0182-393275 of hansdeknikker@gmail.com