7e provinciale wedstrijd (26-1-09)

Dit keer stond de ontmoeting met Constant Charlois Rotterdam op het programma en hoewel we dit team menen te kennen uit de landelijke competitie moet er wel even aangetekend worden dat er maar enkele spelers uit dat landelijk spelende team in dit provinciale team zitten, de rest zit in het 1e team wat landelijke hoofdklasse speelt. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de 2 sterkste spelers van CCR er niet bij waren maar dan nog was er zo af en toe een groot ratingverschil tussen spelers, waarbij het nu voor het eerst ook een paar keer voorkwam dat een Reeuwijk speler een hogere rating had dan zijn tegenstander, dankzij de zogenaamde tactische opstelling van de Rotterdammers.

Degene die als laatste binnen kwam was ook weer als eerste klaar, een verkeerde achterloop van zijn tegenstander bezorgde hem een leuk zetje naar dam en zijn tegenstander gaf direct op, binnen het uur spelen zorgde Cees voor de eerste punten en hij wilde graag vermeld zien dat hij hiermee provinciaal meer punten heeft gescoord dan Micha!

De 2e uitslag kwam ook redelijk snel, gezien het ratingverschil van bijna 600 punten was dit ook niet zo gek. Jan dacht misschien een tijd lang aardig mee te kunnen met zijn tegenstander die ultra snel speelde maar hij kwam meer en meer in de verdrukking en op het laatst kon hij niet anders dan opgeven na al een schijf achterstand te hebben opgelopen.

De derde uitslag liet wat langer op zich wachten. Sijbrand speelde een redelijke partij waarbij zijn tegenstander een dam nam ten koste van een steen, wat Sijbrand probeerde uit te buiten maar zijn tegenstander deed het gewoon goed en de Reeuwijk speler moest opgeven.

Daarna was het de beurt aan Koos om zijn verlies toe te geven, hij kwam volgens mij nog dichter bij de remise en wist het tot een 6 om 6 te brengen voordat zijn tegenstander toch iets leuks bedacht en de punten naar Rotterdam gingen.

Vlak voor de tijdnoodfase ging de vlam in de pan bij Alex en vooral zijn tegenstander. Hij speelde tegen iemand die altijd veel tijd verbruikt in het begin en die nog ongeveer 25 zetten moest doen in 10 minuten, terwijl Alex nog ruim 40 minuten had. Uiteindelijk ging dat dan ook fout en met nog 3 zetten te doen (op zich nog knap dat hij zover kwam) viel de vlag voor de tegenstander van Alex.

De eerste die na de tijdscontrole klaar was betrof Andre. Dit keer had hij eens een tegenstander die minder ratingpunten had dan hij zelf maar hij wist het niet uit te buiten. In een op zich leuke partij werd er door beide spelers niet een echte grote fout gemaakt met remise tot gevolg.

Daarna kwam Gideon. Zoals bekend maakt hij provinciaal een rampseizoen door en dat zette zich voort vandaag, de eerste 40 zetten waren goed, toen produceerde hij enkele minder sterke zetten en zijn tegenstander was ervaren genoeg om daarmee een stelling op het bord te zetten vol vangsten en dreigingen waarin Gideon dan ook uiteindelijk strandde met een volgende 0 tot resultaat.

Tenslotte was Hans nog bezig, hij leek zijn tegenstander op de pijnbank te hebben gelegd en die leek klaar voor de knock out maar zoals je zo vaak ziet bij het dammen is het afmaken het lastigste onderdeel. Zijn tegenstander deed het laatste gedeelte van de partij dan ook gewoon goed wat hij voor zichzelf moest doen en behaalde een benauwde remise waarin Hans helaas moest toegeven…..

Dit resulteerde in een einduitslag van 10-6 voor de Rotterdammers en wederom dus geen punt voor Reeuwijk als team.

Na de dubbele winst van Samen Sterk is de kans op prolongatie van het hoofdklasse schap niet zo heel groot meer, winst op Samen Sterk en in de laatste wedstrijd is dan wel een vereiste en gezien de ratingen van beide teams zal dat lastig genoeg zijn !

Hoe het ook mag aflopen, de ervaringen uit dit seizoen nemen ze ons niet meer af !!

 

  -Constant Charlois       DEZ Reeuwijk   10- 6
   Ramdew Jahani (1167)  André Venema (1241) 1 1    
   Ashok Bhajan (1113)  Alex Bitter (1147) 0 2    
   Radjinder Jharap (1154)  Hans de Knikker (1061) 1 1    
   Ruud van Drunen (1171)  Gideon de Bruin (1034) 2 0    
   Radjinder Banarsi (959)  Cees de Leeuw (968) 0 2    
   Soelinder Jagram (1144)  Sijbrand van Eijk (807) 2 0    
   Anthony Keijzer (1034)  Koos van Zwol (734) 2 0    
   Radjes Balkaran (1229)  Jan Versluis (640) 2 0    

 

 

One thought on “7e provinciale wedstrijd (26-1-09)”

Reacties zijn gesloten.