NK Schooldammen te Bodegraven met Reeuwijks inbreng

Onze vereniging organiseert het NK finale schooldammen voor de groepen 5 en 6. Dit landelijk kampioenschap vindt op zaterdag 26 mei in het Evertshuis te Bodegraven plaats.

We gaan er een echt damfeest van maken. Die dag wordt het in Bodegraven sowieso een drukke boel. Het schooldammen is namelijk niet het enige dat die dag wordt georganiseerd. Er is een braderie in het centrum, een kermis, een streekmarkt en één straat wordt helemaal in Italiaanse sferen gebracht. En dit is nog niet alles… Die dag is er ook nog een Street Art Festival in Bodegraven. Er worden spectaculaire 3D-grondtekeningen gemaakt op meerdere locaties in het dorp. Ook bij het Evertshuis komen er een paar op straat. Voor het dammen alleen maar goed dat het NK schooldammen tussen al die andere activiteiten gehouden wordt. In de theaterzaal, waar het toernooi plaatsvindt, is het natuurlijk wel rustig.

Zaterdag 21 april waren de halve finales. De vraag was of er een school uit onze eigen gemeente zich bij de beste 18 teams zou kwalificeren. Het antwoord is ja! Julia, Marit, Janno, Daan en Nathan van De Regenboog werden derde. Behalve een mooie beker ontvingen zij een ticket voor het NK schooldammen.

Daarnaast is er nog meer DEZ inbreng, en wel met Willem en Laurent. Met de  Graaf Jan van Nassauschool uit Gouda eindigden zij te Lelystad als derde. Ook zij nemen aan de finale te Bodegraven deel.