Reeuwijks succes op NK Schooldammen

Reeuwijks succes op NK Schooldammen

Afgelopen zaterdag mochten Julia Möckelmann, Daan de Vries, Marit Egas, Nathan Kikkert en Janno de Pater namens De Regenboog aantreden op het Nederlands Kampioenschap schooldammen. Een eer die alleen was weg gelegd voor de 18 beste welpendamteams van het hele land. Naast deze vijf kinderen waren er twee deelnemers van onze vereniging, en wel Willem Slappendel en Laurent Glas. Zij speelden in het team van de Graaf Jan van Nassauschool uit Gouda.

Alleen de ambiance al in de prachtige theaterzaal van het Evertshuis te Bodegraven was indrukwekkend voor de dammertjes. Maar dat was nog lang niet alles. Wethouder Dirk-Jan Knol opende het NK en kreeg daarbij een prachtig damspel overhandigd van Jari de Hoog (Reeuwijk) en Melinde Habben Jansen (Nieuwerbrug). Op de voorkant van de doos waarin het damspel met hippe oranje en paarse schijven verpakt is, prijken de foto’s van deze twee kinderen. De foto is gemaakt tijdens een van de clubavonden van damclub Denk en Zet. 

De wethouder mocht op het bord van onze clubgenoot Marit Egas de openingszet doen. Of het daardoor kwam of niet, maar Marit won als enige haar partij in de eerste wedstrijd.

Gaandeweg het toernooi bleek de tegenstand bijzonder groot, maar de moed werd nooit opgegeven en iedere wedstrijd werd weer met volle overgave gespeeld. Uiteindelijk belanden de Reeuwijkse schooldammers op een 16-de plaats, een knappe prestatie van dit nog jonge team dat op Julia na volgend jaar weer in deze categorie mag uitkomen.

Laurent en Willem wisten met hun team zelfs het podium te halen. Met een grote grijns mochten zij en hun klasgenoten de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen. Een superprestatie van het team dat volgend jaar gaat proberen in een hogere leeftijdsklasse opnieuw de finale te halen.