Viertal verliest van dammende schakers

De derde klasse van provinciale dambond kent dit seizoen een nieuw team: LDG Leiden 2. Een team van schakers, die onlangs lid geworden zijn van de Leidse damvereniging en de afgelopen maanden veel getraind hebben om in de competitie zo goed mogelijk voor de dag te komen.

In de eerste ronde kreeg ons jeugdig viertal vier denksporters uit Leiden op bezoek. De negenjarige Sean kwam voor het eerst in een officiële wedstrijd tegen een volwassene uit. Hij hield zich keurig aan de opdracht om rustig te spelen maar kon niet verhinderen dat zijn opponent met de punten er van door ging. Ook de pupillen Willem en Lennard liepen tegen een nederlaag aan. Junior Maaike combineerde naar een voordelige stand en zette in het eindspel haar partij in winst om. LDG 2 won de wedstrijd dus met 6-2.