4 halve finaleplaatsen voor de Reeuwijkse jeugd

In de afgelopen periode is er enkele weekenden lang gestreden voor de titel “Kampioen van Midden-Holland” en plaatsen voor de halve finale van Nederland. Er werd gespeeld in 4 leeftijdscategorieën: welpen, pupillen, aspiranten en junioren. In alle categoriën speelden jongens en meisjes van DEZ Reeuwijk mee.

Op zaterdag 7 februari werden de prijzen uitgereikt en toen bleek dat er maar liefst 4 halve finaleplaatsen waren verdiend. Een erg knap resultaat dat nog niet eerder voor is gekomen.

Bij de junioren is Micha eerste geworden, door zijn opponent Kariem te verslaan. Micha mag in de meivakantie mee spelen bij de HF junioren.micha-kariem

Bij de aspiranten waren er geen prijzen voor de Reeuwijkse meiden: Wouter van der Klis werd kampioen. Maaike eindigde op een gedeeld 4e plaats en met een punt minder eindigde Katinka op een gedeeld 6e plaats.

maaikekatinka

Bij de pupillen was er opnieuw een Reeuwijks succes. Mariska Veer was de grootste verrassing van het toernooi. Zij wist keurig de tweede plaats te bereiken achter Thomas van der Klis en zo liet zij vele favorieten achter zich. Met deze tweede plaats heeft zij een plaats bij de halve finales van Nederland verdiend op 9 en 10 april. De andere deelnemers waren Matthijs Stolwijk en Martine Jannes. Zij vielen niet in de prijzen, maar hebben toch erg sterk gespeeld. Matthijs eindigde op de 8e plaats net achter de spelers die geplaatst waren en Martine werd 12e.

mariska-veermartine1matthijs

Bij de welpen was het een groot feest. Beide deelnemers hebben een plaats bij de halve finales verdiend. Daan was een van de favorieten, omdat hij vorig jaar al 2e was geworden en dat maakte hij ook waar met een 3e plaats. Mabel hield het tot het einde toe spannend en na 3 barrages veroverde zij het laatste plaatsbewijs en een keurige 5e plaats.

mabeldaan

Allemaal hartstikke goed gedaan. En alle uitslagen staan vermeld op de pagina PK DMH 2009.