De Venen en De Regenboog winnen Reeuwijks schooldamkampioenschap

Schooldamkampioenschap 2007Op woensdag 24 januari werd het Reeuwijks Schooldamkampioenschap gespeeld. Er deden vier scholen mee: De Venen, De Regenboog, Gerardus Majellaschool (alledrie uit Reeuwijk-Brug) en Prins Willem-Alexanderschool (Waarder). Er waren zeventig kinderen naar het schooldammen gekomen.

De kinderen uit de groepen 7 en 8 speelden tegen elkaar in de klasse pupillen. Er waren vier teams die allevier twee keer tegen elkaar speelden. Het team van De Venen was duidelijk het best. Zij wonnen alle wedstrijden! Met 12 punten eindigden zij bovenaan. Tweede werd Prins Willem-Alexanderschool 2 met 6 punten. Op 1 punt achterstand eindigden de dammers van De Regenboog als derde.

In de welpenklasse speelden de kinderen uit de groepen 4, 5 en 6. Voor deze klasse hadden zich maar liefst 13 teams opgegeven! Dat was dus heel gezellig, zoveel jonge dammers bij elkaar. Er werden zeven spannende rondes gespeeld. Kijk maar naar de eindstand, dan zie je hoe dicht op elkaar de teams geëindigd zijn!

Wedstrijden Punten
1 De Regenboog 1 7 13
2 De Venen 4 7 12
3 Gerardus Majellaschool 3 7 11
4 De Venen 1 7 8
5 Gerardus Majellaschool 2 7 8
6 Prins Willem-Alexanderschool 2 7 7
7 Gerardus Majellaschool 4 7 7
8 Prins Willem-Alexanderschool 3 7 6
9 De Venen 3 7 6
10 Prins Willem-Alexanderschool 1 7 6
11 De Regenboog 2 7 5
12 De Venen 2 7 5
13 Gerardus Majellaschool 1 7 4

One thought on “De Venen en De Regenboog winnen Reeuwijks schooldamkampioenschap”

  1. Hier een berichtje van een enthousiaste begeleider van de kinderen uit Waarder. Graag wil ik de organisatoren bedanken voor de wijze waarop zij dit evenement hebben georganiseerd en de hele middag in goede banen hebben geleid. De kinderen hebben het allemaal reuze naar hun zin gehad. Een geweldige opsteker was het voor team 2 dat zij de tweede plaats behaalden. Het was de allereerste keer dat de school deelnam aan het toernooi. Nu nog wat extra trainen en trucs van één van uw leiders en dan….. op naar het kampioenschap in Woerden op 17 maart a.s.

Reacties zijn gesloten.