Succesvolle damontmoeting

Op vrijdag 11 januari kwam Samen Sterk Hazerswoude met acht jeugdleden langs op onze clubavond. Sommige jeugdspelers kenden elkaar al, anderen waren nieuwe gezichten. Het was in elk geval gezellig om elkaar te ontmoeten.

Er werd natuurlijk ook gedamd. Drie ronden speelden we tegen elkaar. Alle drie de ronden werden gewonnen door de Reeuwijkers. Binnenkort zullen we kijken of we op bezoek bij Samen Sterk net zo goed kunnen presteren.

Lees verder Succesvolle damontmoeting

Maaike speelt NK aspiranten meisjes

In de meivakantie speelde Maaike de Bruin van 6 mei tot en met 9 mei het Nederlands Kampioenschap voor aspiranten meisjes. Dit toernooi werd gespeeld samen het de pupillen categorie in Den Haag.

Naast dammen was Maaike mee met het lasergamen, de rondleiding door Den Haag en de etentjes met de deelnemers.WP_20150507_15_29_44_Pro

Nipte zegen tiental in 5e ronde

Op zaterdag 3 november werd de 5e ronde van de nationale competitie gespeeld. Voor ons tiental was het de vierde wedstrijd door een vrije ronde. Na twee eerdere verloren en een gewonnen wedstrijden, werd nu opnieuw getekend voor 2 punten voor Reeuwijk/Zegveld. De tegenstander was DOS Delft, qua leeftijd het tegenovergestelde van ons team.

Verlies partijen waren er voor Jari en Maaike de Bruin, maar ook Peter die tot dan toe al zijn partijen had gewonnen kon niet de hele wedstrijd geconcentreerd blijven en moest uiteindelijk opgeven. Een snelle remise was er voor Jeroen, waarna ook Mariska Veer en Hans de Vast net te kort kwamen en de punten moesten delen. Maaike Kamer, Kariem en Mariska Groenendijk brachten de partij netjes tot winst. Bij een 9-9 tussenstand deed tot slot Arie de Bruijn wat van hem verwacht werd en kon een 11-9 winst voor ons genoteerd worden.

Voor foto’s en detailuitslagen: Lees verder Nipte zegen tiental in 5e ronde

Verlies elftal in Alblasserdam

Op zaterdag 1 november reisden we niet met een tiental maar zelfs met een elftal spelers af voor de competitie wedstrijd tegen DVA Verhaar Montage in Alblasserdam.

Een knappe winst was er voor Kariem en Peter, voor de laatste al zijn 3e winstpartij dit seizoen. Verliespartijen werden geaccepteerd op de borden van Hans en Maaike, en de jongere spelers Jari, Thomas en Maaike (op het 11e bord). Met een puntendeling op de borden van Mariska, Mariska, Jan en Arie kwam het totaal op 12-8 voor Alblasserdam.

Lees verder Verlies elftal in Alblasserdam

Reeuwijkse winnaars op Gouds scholen toernooi

Op 4 juli werd in aanloop naar het blindsimultaan van Erno Prosman een Gouds scholentoernooi georganiseerd. Ook Reeuwijkse dammers en schooldammers waren aanwezig en gingen er met bijna alle prijzen vandoor.

Het team dat nu in groep 7 van de Gerardus Majellaschool zit, behaalde zowel bij de jongens als bij de meiden de 1e en 2e plaats. Merel wist maar liefst alle wedstrijden te winnen en werd dus terecht eerste gevolgd door Marije. De prijzen bij de jongens waren voor Sander, die alleen van Merel verloor en de rest won, en Paul. Ook Maaike en Jari uit groep 6 speelden een goed toernooi.

Van de Prins Willem Alexanderschool uit Waarder, waren ook 4 jongens aanwezig. Cor bleek de sterkte te zijn van hen. Hij mocht dus zijn beker in ontvangst nemen. Davey, Jonas en Sander haalden evenveel punten.

Daan en Davey winnen afsluitende avond

Traditiegetrouw was de laatste clubavond van het seizoen, een andere avond dan gewoonlijk. Dit jaar werd er een koppeldamtoernooi gespeeld. Wat is dat, een koppeldamtoernooi? Worden er dan stelletjes gevormd?
Bij het koppeldamtoernooi vormen twee dammers samen een koppel, die tegen twee andere dammers spelen. Na een paar minuten wordt er gewisseld en moet de partij op het bord van een ander koppel worden voortgezet. Dat leverde soms wel gekke situaties op. Had je eerst een dam, kwam je daarna op een ander bord waar je twee schijven achterstond. Of je dacht een zetje uit te halen, maar op dat moment werd er gewisseld en jouw vervanger zag het zetje niet. Aan het eind van een ronde werden de punten opgeteld, van je eigen koppel en het koppel waarmee gewisseld werd. Davey en Daan waren de spelers die daar het beste mee om konden aan, op de voet gevolgd door Sandy& Matthijs, Sander & Mabel en Katinka & Eva.

Voor iedereen was er aan het eind van de avond een lekkere versnapering. Helaas was het voor sommigen niet alleen de laatste avond van het damseizoen, maar namen zij ook afscheid van de damclub.

Kampioenen bekend

De verschillende clubcompetities zijn afgerond, de kampioenen zijn bekend en de bekers zijn uitgereikt. De nieuwe clubkampioenen zijn Maaike Kamer, Mariska Veer en Mabel van Leeuwen. Alleen de senioren Hans, Alex en Kariem moeten nog een wedstrijd spelen waarin wordt bepaald wie op welke plaats op het podium eindigt.

Eindstand pupillen:
1. Mabel 14 punten
2. Daan 12 punten
3. Sander 10 punten
4. Merel 10 punten
5. Jonas 9 punten
6. Davey en Eva 6 punten
8. Sandy 2 punten
9. Maaike 1 punt

Eindstand aspiranten en junioren:
1. Maaike 16 punten
2. Katinka 13 punten
3. Mariska 9 punten
4. Daan 7 punten
5. Mabel 4 punten
6. Thomas 0 punten
Martine en Matthijs hadden onvoldoende wedstrijden gespeeld

Vijf diploma’s uitgereikt

Sommigen hadden het boek al langere tijd uit, anderen waren nog met de laatste bladzijdes bezig. Maar Davey, Jonas, Merel, Maaike en Eva zijn alle vijf ruim geslaagd voor het van der Wal examen. Zij krgen hun diploma uitgereikt. Het hoogste cijfer werd gehaald door Eva die slechts 3 fouten had gemaakt, gevolgd door Maaike.

Kariem tweede van Nederland

Op zaterdag 16 juni liet Kariem opnieuw goed zien dat hij een goede sneldammer was. Op het Nederlands kampioenschap sneldammen behaalde hij de tweede plaats in de ratingcategorie tot 900. In de ochtendronde wist hij de latere kampioen nog op remise te houden en eindigde hij als eerste van de groep. In de middagronde was de spanning en het niveau echter hoger en moest hij genoeg nemen met de tweede plaats.

Davey Visser speelde mee in hetzelfde kampioenschap, in de categorie pupillen. Vooraf was al bekend dat het een zware dag voor hem zou worden. Hoewel de partijen goed waren, kwam hij niet tot punten scoren. Toch was het een hele ervaring en was hij de 24e van Nederland.

Als laatste afgevaardigde vanuit Reeuwijk speelde clubsneldamkampioene Mariska Bos mee in de categorie vrouwen. Met wat gelukjes maar ook verschillende tegenslagen eindigde zei op de 10e plaats.