Skip to content

DEZ Reeuwijk

DEZ Reeuwijk is opgericht in 1936. Decennialang heeft de vereniging een naam opgebouwd in Reeuwijk. Velen kennen de club of één van de leden.

Vanaf seizoen 2005/2006 speelt DEZ Reeuwijk mee in de nationale competitie. In dit team is volop plaats voor jeugdig talent. Al in het eerste seizoen verraste de Reeuwijkse club de tegenstanders door als tweede te finishen. Sommigen teams in deze competitie kennen elkaar inmiddels goed. Dammen is op jonge en hoge leeftijd te beoefenen, dus je komt elkaar jaar na jaar weer tegen. Daarmee is ook meteen één van de charmes van de damsport genoemd.

De jeugdafdeling is zeer actief. Er worden veel damtoernooien bezocht. Jaarlijks wordt een plaatselijk schooldamtoernooi georganiseerd. Diverse keren speelde een van de jeugdleden van de club mee in nationale kampioenschappen. Ook wordt damles gegeven op basisschool De Regenboog (Reeuwijk-Brug), de Prins Willem Alexanderschool (Waarder) en de Da Costaschool (Bodegraven). Andere scholen die interesse hierin hebben, kunnen zich melden bij Hans.

Speellocaties
Zalencentrum De Brug
Dunantlaan 1
2811 CA Reeuwijk
0182 – 39 28 82

Graficelly
Leeghwaterstraat 2-D
2811 DV Reeuwijk
0182-399264