Spannend tot het eind

De laatste wedstrijd van de halve finale schooldammen was de spannendste van de hele dag. De dammers van basisschool De Regenboog stonden in de rangschikking als derde geklasseerd met een gelijk aantal wedstrijdpunten als De Ark uit IJsselstein. En uitgerekend deze laatste ronden speelden die teams tegen elkaar in de poule die in Nieuwerbrug werd gespeeld. Zou het de Reeuwijkse schooldammers lukken om te winnen? Dan waren ze door naar de landelijke finale! Het lukte, met 6-2 werd De Ark verslagen. Juichend namen de kinderen de beker voor de derde plek in ontvangst, samen met de uitnodiging voor de finale.
Het damteam van de Prins Willem Alexanderschool bestond uit maar liefst drie scholieren uit groep 4, het was veruit het jongste team in de halve finale. De Waarderse dammers eindigden heel knap als vierde. Dat belooft wat voor de komende jaren. CBS De Regenboog uit Gorinchem en Pater Jan Smit uit Heerhugowaard scoorden de meeste punten in deze poule. Zij eindigden als de nummers 1 en 2.

Succesvolle damontmoeting

Op vrijdag 11 januari kwam Samen Sterk Hazerswoude met acht jeugdleden langs op onze clubavond. Sommige jeugdspelers kenden elkaar al, anderen waren nieuwe gezichten. Het was in elk geval gezellig om elkaar te ontmoeten.

Er werd natuurlijk ook gedamd. Drie ronden speelden we tegen elkaar. Alle drie de ronden werden gewonnen door de Reeuwijkers. Binnenkort zullen we kijken of we op bezoek bij Samen Sterk net zo goed kunnen presteren.

Lees verder Succesvolle damontmoeting

Achtste plek Sean op NK Benjamins

De Culemborgse damvereniging Denk en Zet organiseerde voor het negende jaar op rij het NK dammen voor Benjamins. Het NK was dit jaar onderdeel van de viering van Culemborg 700 en vond plaats op zaterdag 19 mei in de stadszaal van het stadhuis op de Markt in Culemborg. Onze jeugdlid Sean was een van de 23 deelnemende jongens. Met tien punten uit negen wedstrijden slaagde hij erin om in de top tien te eindigen. Hij werd achtste.

Succes op provinciaal schooldamtoernooi

Maar liefst vijf jeugdleden van onze vereniging hebben zich geplaatst voor de landelijke halve finale schooldammen. Joran (groep 8), Laurent en Willem (beiden groep 6) van de Graaf Jan van Nassauschool te Gouda werden met hun schoolteams eerste bij respectievelijk de pupillen (groep 7 en 8) en de welpen (groepen 4-6).

Lees verder Succes op provinciaal schooldamtoernooi

Jeugddamtoernooi 2015

jeugddam2015e

Buiten regende het op zaterdag 5 september, maar dat was helemaal niet erg! Want er werd binnen lekker gedamd. Veertig jeugddammers speelden in vier groepen een heleboel wedstrijden tegen elkaar. Sommige kinderen hadden al heel vaak een damtoernooi gespeeld, er waren er een paar die zelfs wel eens met een Europees Kampioenschap mee gedaan hadden! Voor andere kinderen was het hun eerste of tweede damtoernooi. Gelukkig was iedereen in een groep ingedeeld waar alleen deelnemers van hun eigen niveau in speelden. Zo werd het voor iedereen een leuke middag.

Lees verder Jeugddamtoernooi 2015

Spannend schooldamtoernooi

schooldammen2015-3

schooldammen2015-1

Voor de 20e keer organiseerde onze vereniging het plaatselijk schooldamtoernooi. Misschien was het vandaag, 18 februari 2015, wel het spannendste toernooi dat er ooit gehouden is!

Met name in het toernooi van de groepen 4 tot en met 6 was het constant de vraag welke schoolteams er op koers lagen voor de medailles en daarmee een uitnodiging voor het regionaal toernooi zouden verdienen. De scholieren vroegen na elke ronde hoeveel punten hun team heeft en of ze bij de beste drie in de tussenstand staan. Na zeven rondes kon de eindstand opgemaakt worden. Een team van De Regenboog met drie scholieren uit groep vijf en twee uit groep vier, werd derde. Op de tweede plek eindigde een schoolteam van de Prins Willem Alexanderschool. De school uit Waarder leverde ook de kampioen. Een vijftal uit de groepen 5 en 6 wist uit zeven rondes elf punten te scoren en bleef daarmee iedereen voor.

schooldammen2015-4

schooldammen2015-2

In een aparte ruimte speelden de scholieren uit de groepen 7 en 8 hun eigen toernooi. In de voorrondes wisten de vier jongens uit groep 7 van de Gerardus Majellaschool alles te winnen. Zij waren daardoor verzekerd van een finaleplek. De Regenboog en de Prins Willem Alexander maakten van de halve finale een zenuwslopende wedstrijd. Wie zou de finale halen? Het werd de Prins Willem Alexanderschool doordat Mandy de beslissende punten scoorde.

De Waarderse school speelde de finale tegen de Majellaschool en ze gaven de titel niet cadeau. Maar met een 6-2 overwinning was de Majellaschool te sterk. Laatstgenoemde school werd tot kampioen gehuldigd en daarmee was de Prins Willem Alexanderschool tweede geworden. De Regenboog veroverde de derde plek.

schooldammen2015-6

schooldammen2015-5

Jeugdtoernooi te Lunteren

Het vierde Jan Crum sr jeugdtoernooi te Lunteren telde 25 deelnemers. Jeugddammers uit Lunteren en enkele andere Gelderse plaatsen plus Jari, Rick en Yoshua van onze vereniging.

lunteren2

Met zeven punten uit zeven wedstrijden eindigde Jari als eerstejaarsaspirant in de middenmoot.

lunteren1

Rick en Yoshua, die dit seizoen lid van onze vereniging geworden zijn, kwamen bij de pupillen na zeven ronden uit op een score van zeven en zes punten. Een prima resultaat voor de beide jongens die in 2015 naar de categorie pupillen gegaan zijn.

Wederom een geslaagd toernooi in Lunteren dat wel wat meer deelnemers verdient.

 

jeugddammen

Op woensdag 14 januari verscheen bovenstaande advertentie in de lokale krant. Kun je goed dammen? Dan heb je het vast naar je zin op de damclub. Je leert er namelijk nóg beter te worden! Ben je nog niet zo goed, maar wil je wel een keer kampioen worden? Kom dan ook, wij leren jou de technieken die je nodig hebt.