Mariska Veer vijfde van Nederland

Mariska Veer heeft een uitstekende prestatie geleverd door vijfde te worden op het NK dammen voor pupillenmeisjes.

Vijf dagen lang speelden de beste twaalf meisjes van Nederland in de leeftijd tot 13 jaar om het kampioenschap. Onze club was met maar liefst twee leden vertegenwoordigd. Behalve Mariska had ook Martine Jannes zich voor de landelijke finale geplaatst. Voor Martine was het de eerste keer dat ze aan een meerdaags toernooi deelnam. Mariska nam in 2009 ook deel aan het NK. Toen werd ze keurig negende. Dit jaar wist ze dat resultaat ruim te overtreffen door als vijfde te eindigen. In de laatste ronde hield ze als een van de weinigen de Nederlands kampioene op remise.

Dit jaar is het damniveau van Martine Jannes met sprongen vooruit gegaan. In maart wist ze zich knap voor de finale van Nederland te plaatsen. Tijdens deze finale hield ze twee speelsters, waarvan ze tot nu toe van verloren had, keurig op remise. Ook Martine kan op een geslaagd toernooi terugkijken.