Tiental kampioen, promotie naar eerste klasse!

Op zaterdag 17 februari stond de spannende, laatste wedstrijd in de competitie van de landelijke Tweede Klasse op het programma. In de voorgaande tien rondes had ons team twee punten voorsprong genomen op de achtervolger: het combinatieteam van de damclubs Zaanstreek en Purmerend. Welk team zou kampioen worden?

We startten de wedstrijd tegen opponent DC Scheveningen met 19 punten uit tien gespeelde wedstrijden. Het hele seizoen hebben we maar één punt verspeeld. Voor wie zich dat niet meer herinnert, het betrof de wedstrijd tegen DOS Delft die we met 10-10 eindigden. Toevallig of niet, ook Zaanstreek/Purmerend kwam niet verder dan een puntendeling tegen het Delftse tiental.

In het onderlinge duel zaten wij met 11-9 aan de goede kant van de score. Alle overige wedstrijden werd door beide teams gewonnen. Een nek-aan-nek-finish dus! Bij winst of gelijkspel zou ons team zich kampioen mogen noemen en daarmee rechtstreekse plaatsing voor de landelijke Eerste Klasse afgedwongen hebben. Bij verlies van ons team, en winst van Zaanstreek/Purmerend, zouden we in de totaalstand een gelijk aantal wedstrijdpunten hebben. De bordpunten spraken echter in het voordeel van de Noord-Hollanders.

Onze opgave op deze zaterdag was dus om minimaal één wedstrijdpunt op te halen. Om 12.00 uur werden de tien klokken in werking gesteld. De tien spelers van DC Scheveningen troffen tien uiterst gemotiveerde dammers achter de borden. Eén verliespartij, drie remises en maar liefst zes overwinningen brachten de score op 15-5. De twee vurig gewenste wedstrijdpunten waren binnen! Na twaalf jaar mag dit tiental door naar de landelijke Eerste Klasse!