Al 4e verlies op rij in nationale competitie

Het zit dit jaar niet mee in de nationale competitie: op zaterdag 17 januari werd al weer de 5e nederlaag genoteerd, waarbij het de 4e op rij was. Dat is erg jammer maar toch wordt er goed gespeeld. Vandaag zat het niet mee bij de jeugdleden, er werd door combinaties verloren.

vst3-2009

De eerste die zijn tegenstander de hand moest schudden was Peter. Hij ging als een speer door de opening heen en na een half uur stond er al een 11 om 11 stand op het bord. De stand was positioneel lastig, maar uiteindelijk verloor hij door een combinatie.
De volgende combinatie kwam van de tegenstander van Kariem. Kariem was aan een sterke periode bezig en ook nu speelde hij goed. Helaas was de tussenstand toch 0-4.

hans-vst32De andere partijen duurden wat langer tot vlak voor de tijdcontrole. De volgende die klaar was was Hans, met de enige winstpartij van vandaag. Ook Hans won met een combinatie, namelijk een schitterende lokzet. Zijn tegenstander stribbelde nog even tegen, maar het was helemaal verloren.

De invaller Sijbrand bewees zijn waarde door keurig remise te spelen. 3-5 was de tussenstand. De volgende 3 uitslagen kwamen van de drie dames in het team. Als eerste Maaike, die speelde tegen de enige jeugdspeler van van Stigt Thans: Michiel Torn. Ze had het moeilijk, maar door een hielslag kwam ze een schijf achter en verloor de partij.

vst3-2009(2)

Mariska speelde een partij, met misschien een klein voordeel, maar een zekere remise is ook goed, wat een blauwe notering opleverde. Katinka, was de volgende, die helaas verloor van Matthijs Broek, die volgens haar heel vervelend was door telkens dezelfde zetten te spelen als haar, zodat hij niet na hoefde te denken. Een combinatie maakte het nog moeilijker voor haar. De tussenstand was daardoor 4-10, waardoor een verlies heel nabij leek.

Na de tijdscontrole was Micha de eerste die klaar was. Een keurige remise en alweer! een blauwe notering waren voor hem. Door een combinatie was het nog even lastig geworden, maar uiteindelijk kwam het toch goed voor hem. We hadden al verloren (5-11 was de tussenstand) maar Arie en Jan speelden nog door voor een goed resultaat.

Arie had in de opening een groot voordeel tegen de sterkste van van Stigt: Edwin Torn. Maar uiteindelijk lukte het niet om dit vast te houden, misschien dat er wel winstkansen waren, maar het werd remise.

Als laatste was Jan Buitenhuis nog bezig, van de 4 keer dat hij meespeelde was hij al 3x als laatste nog bezig. Het leek nog lastig in een 4 om 2 eindspel, maar uiteindelijk waren de omstanders en de spelers het erover eens: winst zat er niet meer in.

Rond half 6 was de wedstrijd afgelopen: met 7-13 verloren is jammer, maar het was wel tegen de nummer 2.

DEZ Reeuwijk Van Stigt Thans 3 7-13
1 Arie de Bruijn (1234) Edwin Torn (1167) 1-1 (9)
2 Mariska Bos (851) Dick van de Kerkhoff (1088) 1-1 (6)
3 Hans de Knikker (1061) Wim Heuvelman (1032) 2-0 (3)
4 Micha Blanken (762) Fokke van Leijen (1009) 1-1 (8)
5 Kariem Droog (792) Peter Lansbergen (1087) 0-2 (2)
6 Peter de Bruijn (681) Jan Out (1024) 0-2 (1)
7 Sijbrand van Eijk (807) Ronald Wisse (876) 1-1 (4)
8 Jan Buitenhuis (997) Rob van den Bos (1068) 1-1 (10)
9 Katinka Blanken Matthijs Broek (826) 0-2 (7)
10 Maaike Kamer (568) Michiel Torn (966) 0-2 (5)

Met dank aan Rob van den Bos (Van Stigt Thans) voor de foto’s.

5 thoughts on “Al 4e verlies op rij in nationale competitie”

  1. Met zoveel jeugdleden in het team is het een kwestie van wachten tot de teampunten gaan komen. Volgend seizoen pakken jullie veel meer punten, zeker weten ! En net als bij de provinciale wedstrijden worden er ook hier individueel hele mooie punten gepakt !
    En tenslotte voor Katinka: volgens Toernooibase is je voorlopige rating 621.

  2. echt grappig ik ging net op toernooibase kijken en ik ben 2906 de van nederland maar er doen dan ook wat van die alexander schwartzman mensen in mee en ik denk niet dat het verstandig is om te zetten dat ik er niet van hou dan gaat de volgende 10tal dat doen bij mij

Reacties zijn gesloten.