Skip to content

1 Comment

 1. Frans Boot
  21 december 2009 @ 7:48 pm

  Beste Damvrienden en -vriendinnen,

  Zoals hierboven al geschreven: Mariska heeft zeker goed gespeeld, m’n complimenten! Ik heb menig benauwd moment doorgemaakt. Na de partij nog even laten zien waar ik op speculeerde. Het bleek onverantwoord, want ik ben er van overtuigd dat Mariska in de fase van opening naar middenspel gewonnen stond. Misschien wel het lastigste in de damsport: een gewonnen stand winnen . . . Uiteindelijk kwam ik mede onder invloed van de moeilijke stand en wellicht de tijd gunstig uit het middenspel. Ik ben benieuwd naar het moment (als dat er is geweest . . .) waarop Mariska van winst op remise ging spelen. Een remise-aanbod in die fase moet haar zeker een punt opgeleverd hebben. Ik ben de enige die dat kan weten . . . Misschien een (tactische) tip voor later. Kortom, ik hield aan deze partij meer over dan ik verdiende. Nogmaals compliment voor deze jeugdige speelster. Mariska, succes ook in de nationale competitie en wie weet tot de revanche!

  Vriendelijke Groet,
  Frans.