Skip to content

2 Comments

 1. Eddy Janssen
  1 september 2013 @ 2:14 pm

  Bedankt voor het prachtige toernooi op een schitterende locatie! Leuk verslag!

 2. Cor Barelds
  2 september 2013 @ 11:05 am

  Hans, Mariska,

  Mooi initiatief wederom van DEZ Reeuwijk.
  Een mooie locatie en goed weer. Hopelijk volgend jaar weer ?

  Een verslag met foto’s van het winnend koppel staat op http://www.onswaddinxveen.nl.
  Het verslag ook hieronder.

  Raymond van Es en Remmert Kerst winnaars Openlucht Damtoernooi…
  ==================================================

  in Waddinxveen
  ===========

  Het grootste gedeelte van de dag een zonovergoten terras bij restaurant Easy Dinner aan de Gouweboulevard in Waddinxveen. Bijna 60 dammers, ingedeeld in koppels – jong naast oud of clubspeler naast huisdammer – streken daar zaterdag, 31 augustus neer achter de damborden.

  Immers, op de laatste zaterdag van de zomervakantie stond in Midden-Holland het ludieke Openlucht Koppel-Damtoernooi op het menu van de gezelligheidsdammer ! Naast de echte serieuzere wedstrijden konden de dammers hun krachten meten bij een bedenktijd van nu slechts 5 minuten, aangevuld met 5 seconden per gespeelde zet. Voor sommigen een mogelijkheid om eens nieuwe openingen of varianten te beproeven ? Er werd gestreden voor de winst, maar spelplezier was vandaag even belangrijk.

  De organisatie van het evenement, dat de 9e editie kende, ontving een keur aan dammers. Naast dammers uit Reeuwijk, Boskoop en Waddinxveen, Leeuwarden en Tilburg, namen 2 vrouwen uit de top 10 van Nederland, Heike Verheul, Nederlands kampioene 2012 en Sarah Rijgersberg, kampioene van DOS Delft, deel. Verder Wouter Ludwig, landelijk sterspeler bij ereklasser Volendam, Belgisch kampioen Jimmy de Paepe, nog 2 Vlamingen en 5 spelers van Damlust Gouda, dat het komend seizoen weer in de hoogste klasse van Nederland speelt.

  En dan het 10-jarig talent Berke Yigitturk, Nederlands kampioen welpen en recentelijk 3e bij het Europees kampioenschap. Met soms oogstrelend spel heeft hij toch enkele senioren verslagen. Door omstandigheden moest Erno Prosman, kampioen van Nederland 1996 en wereldrecordhouder blinddammen zich afmelden voor deelname. De laatste partijen heeft hij nog wel kunnen volgen. Het toernooi kende 9 speelronden volgens het Zwitsers systeem. In de 2 laatste ronden was duidelijk, dat slecht 3 koppels aanspraak konden maken op de 1e plaats. Sarah Rijgersberg en haar koppelgenoot, de talentvolle jeugdspeler Nick Jansen uit Doetinchem kwamen 2 punten te kort op de winnaars.

  Apo Yilmaz, eigenaar van restaurant Easy Dinner mocht de eerste prijs uitreiken aan het winnend koppel Raymond van Es en Remmert Kerst. Uit 18 wedstrijden scoorden zijn 27 punten. Raymond van Es, oud-waddinxvener, komt momenteel uit voor Samen Sterk Hazerswoude, en Remmert Kerst, een huisdammer uit Reeuwijk, die weer erg verrassend voor de dag kwam en gedegen spel liet zien.